na co? takiego ze gdy w dodanym salonie przez admina cmd: /adddealership
pojawia sie pickup (to umiem)
komenda w salonie:
https://hastebin.com/pekezefome.cs
i chodzi o to zeby auta kt?re admin dodaje
/addv
zosta?y dodawane w td:
TextDrawSalon[3][playerid]
a prze??czenie ich
w lewo:
TextDrawSalon[4][playerid]
w prawo:
TextDrawSalon[5][playerid]
czy kto? wie mo?e jak to zrobi? i ?eby auta by?y zapisywane tylko do danego salonu
i chce doda? jeszce w salonie cmd:
/parking [id salonu]
zeby tam kupione auta sie spawni?y ale zeby tych parking?w mozna by?o zrobic 5 max i nie tak jak jest teraz ?e all auta z salonu spawni? si? w jednym miejscu z g?ry ty za naprowadzenie jak to zrobi?
I co na deser? System domk?w z gara?ami dla pojazd?w kupionych w tym "Twoim" salonie?
Nikt Ci tego nie zrobi, tutaj rozwi?zuje si? problemy techniczne, a nie robi si? gotowe skrypty.
przecie? prosze o wyt?umaczenie jak nie prosze o gotowca
....
przeczytaj ca?e...
niewiem od czego sie zabrac poprostu nie znam sie jak zrobi? aby auta by?y z pliku wczytywane w textdrawie o co masz spine prosze o wyt?umaczenie nie o gotow
Czy ktos mo?? mi owiedziec poprostu jak zrobi? to aby: te pojazdy kt?re dodaje cmd poprostu nie pojawia?y si? na mapie a zapisywa?y sie tylko i aby pokazywa?y si? one w td:
Tylko o tyle prosze ma?ymi krokami jako? dojde dalej
Co do pierwszego to wiem ze setmodel ale chodzi mi jak wczytac wszystkie auta stworzone dla dealera i ktore maja id danego salonu w ktorym zostala wpisana ta cmdi
komenda:
gdzie zrobic p?tle i jak prze??cza? pomiedzy sortowanymi autami od najnizszego uid do najwyzszego w salonie? bo nie umiem prze??czniki to:
w lewo:
TextDrawSalon[4][playerid]
w prawo:
TextDrawSalon[5][playerid]
a wyswietlanie pojazdu:
nie mam pomys?u jak to rozwi?za?
[ Dodano: 2017-01-19, 18:41 ]
mo?e uzy? do tego takiej p?tli?:
tylko nie wiem jak i mi chodzi aby pokazywa?y sie tam modele aut tylko tych kt?re admin stw?rzy?
MrLuzny, na niego nie zwracaj uwagi, cz?sto sam nie wie co pisze. Powinien ten link Ci pom?c jak takie menu zrobi? http://gtao.pl.com/showthread.php?t=407045 w podstawowej paczce te? znajdziesz takie skrypty jak ospawner oraz skinchanger kt?re s? zrobione na textdrawach.
Ja nie wyt?umacz? Ci jak takie menu zrobi?, poniewa? nie bawi?em si? textdrawami(wola?em prostot?).
W kodzie masz wiele tablic nawet jest taka kt?ra nie wiem co ona tam robi(VehicleModel a mo?na by?o skorzysta? z GetVehicleModel). Wystarczy u?y? tych tablic co masz dost?pne w skrypcie, a zrobisz to co chcesz zrobi?.
DealershipCreated to przyda Ci si? do salon?w.
Tutaj masz przyk?adowy kod do wy?wietlenia tych autek(nie jestem pewien czy ten spos?b za?apie trzeba sprawdzi?):
DZIA?A,ale pokazuje auta od 4id z czym moze to kolidowa?? Bo edytowa?em troche xD a jak wklejam t? cmd do orginalnego skryptu to pokazuje od id 1 tak jak powino, i jeszce teraz nie wiem jak prze??czy? z auta na auto i zeby z 1 auta przechodzi?o w lewo na ostatnie auto w salonach. a z ostatniego w 1 w prawo xD