Nie ma takiego skryptu, ale mo?esz u?y?:
i wklejasz to pod OnPlayerSpawn. ID niekt?rych obiekt?w znajdziesz tu http://wiki.sa-mp.com/wiki/Model_ID
Ale lepiej to zrobi? edytorem do MTA
Tomko, Jak to nie m takiego skryptu?? Przecie? ja go sam wstawia?em:
Instrukcja:
/oadd [Idmodelu] [Nazwa] (W [Nazwa] Mo?emy wpisac byle co
a jak ju? wybierzemy obiekt ( Za??cz? tez id obiekt?w Kt?re Da? Snes38 )
Naciskamy lewy alt i mamy opcje zmieniamy strza?kami a Akceptujemy Prawym Shiftem
WARNING!! Jak wpiszemy z?e id obiektu kt?ry nie morze by? postawiony to ca?a mapka si? zje***
Instrukcja nr. 2
jak wybierzemy obiekt to naciskamy lewy alt i jak chcemy mie? obiekt to wybieramy: Attach To Player i zatwierdzamy Prawym Shiftem. Obiekt powinien si? znajdowa? przed nami. I jak b?dziemy chodzi? to obiekt te? b?dzie "Chodzi?" Tylko ?e przed nami. A jak chcemy upu?ci? obiekt to: naciskamy lewy alt i b?dzie tylko jedna opcja i zatwierdzamy j? Prawym Shiftem.
I co jest najlepsze: Gdy zrobimy sobie co? na mapie to to sie na niej zapisuje
A ja prosz? o skrypt kt?ry b?dzie powodowa? ?e jak kto? wejdzie na server to si? poka?e NP.: Rysiu wszed? na server (ID:1),a je?eli kto? wyjdzie z servera to ?eby pisa?o NP.: Rysiu wyszed? z servera (b?dzie podane pow?d czyli czy kick czy disconnect, ban czy timeout i b?dzie podane ile siedzia? na servie)
PS: Chce aby te info o player connect,disconnect pojawia?o si? w czacie a nie na ?rodku ekranu czy co?.
Za zrobienie mi takiego skryptu b?dzie oraz premia w postaci drugiego za dobre ch?ci ;]
rafix10 nie pochwali?e? si? swoj? pomoc?,mi chodzi oto aby te informowanie o tym ?e kto? wszed? by?o takie jak na serverze By Luby (Dodany w za??czniku),chce mie? identyczne informowanie,wi?c zamiast m?wi? ?e to ju? by?o itd itp,to podaj link do takiego informowania o tym ?e kto? wszed? o jakie porosz?
Ok widz??e pro?ba kt?r? wcze?niej wstawi?em jest dla was zbyt du?ym wyzwaniem ,wi?c poprosz? o co? bardziej ?atwego mianowicie.
Poprosz? o skrypt na sam? benzyn?,tylko benzyn?,pr?tko?ciomierz mnie wkurza i wog?le jest beznadziejny,je?eli to jest mo?liwe to porposz? o taki skrypt na benzyn? aby by? pasek pod HUD'em,a jak takiego niema to zwyk?y
byle by gdzie? by?o wida? ile mam benzyny i ?eby komedna /tankuj dzia?a?a,i ewentualnie prosz? mi powiedzie? jak ustawi? ile benzyny sie zatankuje i ile si? zap?aci za ka?dojednorazowe wpisanie /tankuj. I to wszystko
Krykut1122 je?eli nie umiesz pom?c i tylko potrafisz szpanowa? tekstem
"Istnieje cos takiego jak SZUKAJ " to poprostu wog?le si?nie udzielaj,wpisywa?em w tym twoim SZUKAJ Benzyna itd itp,i nieznalaz?o mi postu gdzie by? podany skrypt na samo paliwo,wi?c nast?pnym razem zanim zacytujesz czyj?? wypowied? i walniesz tekst "Instnieje co? takiego jak SZUKAJ " To si? zasnan?w czy to ma sens nabijanie se post?w tak? krety?sk? wypowioedzi?.
A co do mojej poprzedniej pro?by,jak kto? ma ten skrypt na samo paliwo bardzo porposz? go poda?