Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Co wybierasz: MTA czy SA:MP?
MTA
60%
 60%  [ 99 ]
SA:MP
39%
 39%  [ 65 ]
Głosowań: 164
Wszystkich Głosów: 164

Wysłany: 2016-01-02, 12:41

MCMetrowy

Na forum: 4109 dni

Piwa: 9

Respekt: 90

LUA to prosty j?zyk? Nie powiedzia?bym. Ja osobi?cie pr?buj?c si? nauczy? czegokolwiek z poradnik?w Pioruna - nic nie zrozumia?em. (nie chodzi o to, ?e Piorun ?le t?umaczy, wszystko jest dobrze, ale mo?e to dlatego, ?e nagle postanowi?em przej?? z Pawn na Lua?) Wed?ug mnie Sim00n troch? lepiej to wyja?ni?, pozatym w SAMPa gram ju? baaardzo d?ugo, zaczynaj?c od DM?w a teraz dalej graj?c, tylko na RP ;)

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2016-01-02, 20:51

Puckovsky

Na forum: 4169 dni
Nick w MP: Puckovsky |PuceK|

Piwa: 6

Respekt: 150
Respekt: 150Respekt: 150

Ja tam zaczelem grac w sampucha jak mialem ok. 10lat na jakims "Polski serwer zabawy", po kilku miechach nwm czy sa:mp mi nie dzialal czy go zamkneli na jakis czas to poszedlem do kolegi ktory mi pokazal te platforme w celu dowiedzenia sie o co kaman, on sam nie rozumial tej sytuacji to znalazl mi MTA, troche szkoda mi bylo tego czasu ktory spedzilem na SA:MPie ale po jakims czasie znalazlem sb ekipe i tak samo bylo na kazdym innym serwerze ktorym gralem, w sumie to dzieki niej jeszcze mam ochote grac w MTA. Jakbym teraz mial wybierac czy zostac na SAMPuniu czy MTA to zostalbym przy tym drugim bo po co mialbym siedziec na platformie ktora sie nie rozwija i psuc sobie nerwy przez cheaterow ktorzy tam sa(choc nie ukrywam ze sam korzystam z pewnego cheatu w MTA ktory jest znany przez nieliczne grono osob :x ). Jak juz wejde na SAMP to raczej tylko w celu trollowania.

Wysłany: 2016-01-02, 22:58

Wielebny

Na forum: 5499 dni
Nick w MP: Wielebny

Piwa: 1690

Respekt: 180
Respekt: 180Respekt: 180

Mo?e kogo? zainteresuje spojrzenie z mojej perspektywy.

Przygod? z MP w GTA SA rozpocz??em od SA:MP bo po prostu tak wysz?o. Najpierw jako gracz, p??niej jako admin FS, p??niej jako RCON, p??niej przepisa?em kod tego serwera od nowa i prowadzi?em serwer kt?ry osi?gna? - w mojej opinii - sukces.

Wtedy ju? by?em ?wiadomy istnienia MTA (a by?y to czasy wersji 1.2 albo 1.3) i by?em ?wiadomy przewagi tego klienta nad SA:MP. Chocia?by fakt otwarto?ci tej platformy i szybkiego cyklu wydawniczego ?wiadcz? o jego przewadze.

Celowo unika?em w og?le testowania MTA poniewa? obawia?em si?, ?e strac? wtedy zainteresowanie SA:MP. Niemniej jednak ten moment przyszed?. Pami?tam jak wszed?em na najpopularniejszy wtedy serwer - CIT - i pobawi?em si? defaultowym panelem pod F1. To by?y czasy jak wszystkie serwery wygl?da?y identycznie i u?ywa?y praktycznie tych samych zasob?w. Nie zastanawia?em si? nad tym d?u?ej i po prostu przeszed?em do MTA i nie ?a?uj? swojej decyzji.

Mam sentyment do SA:MP - szanuj? tego MP, ale MTA bije go na g?ow? pod ka?dym wzgl?dem. A sam j?zyk... programowanie w Lua to poezja.

Wysłany: 2016-01-03, 08:17

manaskal

Na forum: 4029 dni
Nick w MP: Rakowy_Manaskal

Respekt: 50

Przeczyta?em prawie wszystkie wypowiedzi i generalnie sp?r toczy si? o atmosfer? na serwerach, popularno?? i system, na kt?rym tworzone s? te serwery.

Atmosfera to 100% prawda, nie rozumiem dlaczego, ale po prostu na MTA tego nie ma - m?wi? o serwerach RP / Truck, gdy? najcz??ciej na takich tylko gram.

Popularno?? nie jest jakim? ogromnym aspektem, kumple z ?ycia prawie, w og?lnie nie graj? w GTA : San Andreas, wi?c zostaj? Ci internetowi, a skoro pozna?em tych na SA:MP, to jednak ci??ej i?? szuka? nowej ekipy, jak ze star? mo?na pogra?.

Do systemu tworzenia serwer?w, si? nie odnios?, gdy? na ten temat mam 0 poj?cie.

Ot??, jedna osoba wspomnia?a tak?e o nat?ok obiekt?w i, ?e to ju? jakby nie ta sama gra.
Moim zdaniem jest to du?a prawda, dla os?b, kt?re nie gra?y kilka lat na singlu nie b?dzie zbyt wielkiej r??nicy, natomiast je?eli kto? je?dzi? przez kilka ?adnych lat po SA, to MTA b?dzie zupe?nie inn? gr?.

Na MTA jest du?o wi?cej serwer?w, kt?re oferuj? co? nowego, ale najcz??ciej te serwery to po prostu DM, lub Trucki, na kt?rych za przejazd nielegalem, dostajesz tak? kar?, ?e mo?esz ju? zmienia? nick, je?li chcesz dalej tam gra?...

Jest tak?e jeszcze jeden bardzo wa?ny aspekt, o kt?rym kto? wspomnia? : spadek popularno?ci i koniec SA:MP'a, oraz MTA.

Ot??, wychodz? co raz to nowsze gry, co raz to nowsze konsole, ludzie dorastaj? i nie maj? czasu na gr?. M?ode pokolenie, nie b?dzie wspiera? tej gry z bardzo prostego powdou : GTA:SA? Co to takiego, jaka? marna podr?ba GTA 5? Czy dalszych wersji tej gry.

Kilka lat temu, nie wiele os?b mia?o dobre komputery, wi?c zostawa? tylko SA:MP, by bez lag?w, ?cinek m?g? pogra?, a skoro wiele os?b gra?o w t? gr? to jeszcze lepiej!

Teraz reszta przechodzi na CS'a, GTA 5, lub odchodzi od gier.

Koniec ko?c?w wybieram SAMP

Wysłany: 2016-01-03, 10:02

tokelpl

Lua Warjat

Na forum: 4619 dni
Nick w MP: Tomekb530

Piwa: 287

Respekt: 70

Hmm, wybra?em mta lecz samp tez jest spoko mta jak wiadomo na niektorych serwerach to calkiem nie gta. Pawno nie pojmuje ,a lua umiem dzi?ki piorunkowi ;) . Taka ankieta wywo?a jedynie shitstorm,ale mo?e dla kogos b?dzie, powodem przesiadki na inny MP.

Wysłany: 2016-01-03, 15:14

Admaxis

Grafika na zlecenie

Na forum: 5710 dni
Nick w MP: Admaxis

Piwa: 2249

Respekt: 158,3
Respekt: 158,3Respekt: 158,3

Ostrzeżeń: 20%
Je?li chodzi o Serwery RP pod wzgl?dem klimatu, to raczej ?adna platforma multiplayer nie zast?pi SA:MP, klimat jest skierowana bardziej pod orygina? GTA SA, a MTA mo?na tak modyfikowa? zas?b, ?e gdyby nie mapa, to trudno by?oby stwierdzi?, ?e to GTA SA.
Bartek stworzy? ciekaw? wersj? serwera na MTA Need For Speed i tam jest pokazane, ?e na MTA mo?na stworzy? ka?dy gamemode i odzwierciedli? go do orygina?u i nie wa?ne czy to jest race, rpg, rp, dayz, a sa:mp pod tym wzgl?dem na spore ograniczenia.

Osobi?cie wol? MTA lecz ka?da platforma ma swoje + i -

Wysłany: 2016-01-15, 11:44

naimad424

Damian

Na forum: 4915 dni

Piwa: 3508

Respekt: 360
Respekt: 360Respekt: 360Respekt: 360Respekt: 360

Sa-Mp. Zacz??em tutaj i gdybym mia? wr?ci? do gry to ponownie wybra? bym sampa.

Wysłany: 2016-01-20, 14:38

Bob One

Na forum: 3789 dni
Nick w MP: BobOne

Ostrzeżeń: 100%
SA:MP - wybra?em sa-mp'a dlatego ?e zacz??em w niego gracz i mi si? spodoba? bardziej nich MTA, bo w MTA ju z gra?em i troch? nie pomocni gracze i w og?le administracja nie pomocna.

Podpis
Podstawowy SA:MP'owiec.

Wysłany: 2016-08-09, 17:24

zielo150

Na forum: 4982 dni

Pr?buj?c gra? w gta sa na multiplayer pierwszym wy?wietleniem by? samp. Po paru tygodniach gry na serwerach wci?gn??em si? w to jednak mta mnie jako? nie przekonywa?o, poprostu za du?o pobierania na serwerach itp. W ko?cu zaciekawi? mnie j?zyk pawn wi?c zacz??em si? tego uczy?.

Wysłany: 2016-08-11, 00:02

Kaczmar

Na forum: 3943 dni
Nick w MP: Kaczmar

Piwa: 2

Wybralem MTA
-Lepsza grafika (widzialem na yt porownanie)
-Ze skryptami, podmiankami jest latwiej
-Wiecej hostingow z rozbudowanymi panelami
-Po prostu w mta bardziej wszystko ogarniam, sa:mp jest dla mnie prawie opce

(gralem w SA:MP)

Wysłany: 2016-08-11, 12:45

Lemming

Na forum: 3587 dni
Nick w MP: Lemming

Piwa: 3

Respekt: 70

Kocham sampy! Pow?d jest prosty: Nigdy nie gra?em w MTA na d?u?ej i nie mam zamiaru do ko?ca sampa pozosta?o jeszcze dobre 3-4 lata do tego momentu znajd? inne zaj?cie ni? granie. No i atmosfera czyli to co wiele razy by?o powtarzane, jako? mi nie podchodzi Multi Theft Auto chyba ?e bym wystartowa? w?asny serwer jak mi si? podoba, aktualnie nie widzia?em nic sensownego co mog?o by sprawi? ?e bym czeka? 20 minut a? mi si? pliki serwera pobior?...

Tagi: sa:mp :: mta :: wybrałeś :: dlaczego?
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » POZOSTAŁE » HYDE PARK » SA:MP vs MTA - Co wybrałeś i dlaczego? Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi