jg2aviva1, tutaj masz
--ustawiam paliwo i przebieg
setElementData(veh, "pojazd_paliwo", v["paliwo"] or 100)--Ile ma by? paliwa
setElementData(veh, "pojazd_przebieg", v["przebieg"] or 0)--Tu ustawiasz przeb jaki ma by?
dodaj to i bedzie
A tu na Tune
function zapiszPojazdy()
for i,v in pairs(getElementsByType("vehicle")) do
local owner = getElementData(v, "car_owner")
local x, y, z = getElementPosition(v)
local _, _, rot = getElementRotation(v)
local color1, color2, color3, color4 = getVehicleColor(v, true)
local paliwo = getElementData(v, "pojazd_paliwo")
local przebieg = getElementData(v, "pojazd_przebieg")
dbExec(handler, "UPDATE pojazdy SET x='"..x.."', y='"..y.."', z='"..z.."', rot='"..rot.."', ca='"..color1.."', cb='"..color2.."', cc='"..color3.."', przebieg='"..przebieg.."', paliwo='"..paliwo.."' WHERE id='"..id.."'")
local paintjob = getVehiclePaintjob(v)
local r, g, b = getVehicleHeadLightColor(v)
sav = {}
for i=0, 16 do
local upgrade = getVehicleUpgradeOnSlot(v, i)
sav[i] = upgrade or 0
end
dbExec(handler, "UPDATE tuning SET t0='"..sav[0].."', t1='"..sav[1].."', t2='"..sav[2].."', t3='"..sav[3].."', t4='"..sav[4].."', t5='"..sav[5].."', t6='"..sav[6].."', t7='"..sav[7].."', t8='"..sav[8].."', t9='"..sav[9].."', t10='"..sav[10].."', t11='"..sav[11].."', t12='"..sav[12].."', t13='"..sav[13].."', t14='"..sav[14].."', t15='"..sav[15].."', t16='"..sav[16].."', paintjob='"..paintjob.."', hr='"..r.."', hg='"..g.."', hb='"..b.."' WHERE id="..id.."")
sav = nil
end
end
end
Witam, mam pro?b? czy mo?e kto? przerobi? mi t? mapk?/skrypt, aby restart pojazd?w nieu?ywanych by? co 15 minut? B?de wdzi?czny
Mapa
[ Dodano: 2015-06-24, 15:33 ]
Witam, mam problem ze skryptem na ogie?, Gdy gracz stworzy ogie? to jest widoczny dla gracza ale nie dla pozosta?ych, czy mo?e mi kto? powiedzie?/przerobi? skrypt na widoczny dla wszystkich? Z g?ry thx Skrypt na ogien
Witam, Prosze o przerobienie tego skryptu na warny, aby po nadaniu warna graczowi kt?ry dosta? tego warna pokazywa? si? czerwony ekran na kt?rym b?dzie napisane: Otrzyma?e?/a? ostrze?enie od ProWhiteQ pow?d: Przeklinanie
Nie stosowanie si? do takich ostrze?e? mo?e skutkowa? kickiem lub banem.
Ty mnie chyba nie zrozumia?e? . Mi chodzi o to, aby w tamtym skrypcie na system aut zapisywa? si? tak?e tuning ora przebieg i paliwo z 2 skryptu. JA NIE CHCE INNEGO!
[ Dodano: 2015-06-28, 15:47 ]
Dobra. Okaza?o si?, ?e mam gamemoda Yl Game od Pana Prezesa i mia?em nie ten system aut . Teraz mam inny problem. Gdy pr?buj? doda? upgrade u mecha mam b??d w konsoli:
tuning\server.lua:2: Bad Argument @ 'AddVehicleUpgrade' [Expected element at argument 1, got table]
Czy m?g?by mi kto? to naprawi?? Prosz? o pomoc, gdy? mam w planach postawi? ten serwer na jakim? hostingu . Daj i repk? +
PS. Przepraszam za off-topic ale jaki hosting polecacie? Taki, na kt?ry m?g?bym wrzuci? wszystkie skrypty z mojego dedyka.
[ Dodano: 2015-06-28, 15:55 ]
Ups.. Zapomnia?em o linku do skryptu na tuning