Witam. Mam pro?b?. Ot?? chcia?bym ?eby?cie mi przerobili acl poniewa? mam problemy z dodaniem sobie admina i je?eli kto? jest dobry w te klocki itp... to prosi? bym, bo jak kiedy? umia?em to zrobi? to teraz nie umiem.... w loginie admina prosz? o wpisanie "ReQu" z g?ry dzi?ki
Witam, chcia?bym ?eby kto? mi przerobi? oto ten skrypt na walizk?. http://community.mtasa.co...details&id=7276
Chodzi o to aby gdy gracz wejdzie w Pickup'a Walizki, to aby podpowied? znik?a. Z g?ry dzi?kuj?. Za pomoc/ch?ci
[ Dodano: 2015-06-02, 19:27 ]
Czemu ten kod nie dzia?a??
m = createMarker(-2056.095703125, -90.3876953125, 35.3203125,"cylinder", 5, 255, 100, 0)
function wystawa(plr,cmd, ...)
if isElementWithinMarker(plr, m) then
local m pojazd=getPedOccupiedVehicle(plr)
if pojazd and getVehicleController(pojazd)==plr then
vname = getVehicleName(pojazd)
sprzedajacy = getPlayerName(plr)
przebieg = getElementData(pojazd,"przebieg") or 0
local m tresc = tonumber(...)
setElementData(pojazd, "opis_aut",vname.."4nW?a?ciciel: "..sprzedajacy.."4nPrzebieg: "..przebieg.." km4nCena: "..tresc.." Z?")
end
end
end
Witam. Posiadam taki skrypt na system aut. M?g?by mi kto? przerobi? go tak, aby zapisywa? tak?e tuning i 2 daty? Bo posiadam jeszcze na paliwo i przebieg i jak wejde po restarcie to paliwa nie ma i przebieg zresetowany
jg2aviva1, A to jest tw?j?. Bo jak nie tw?j to ?ci?g jaki? inny
Kupi?em od takiego kolesia skrypty z jakiego? serwera. I m.in. by?y tam takie 2 skrypty. Nie wiem czy mog? je nazwa? moimi, gdy? nie ja je zrobi?em . Po prostu chcia?em rozwi?za? problem z zapisywaniem przebiegu, paliwa i tuningu
jg2aviva1, tutaj masz
--ustawiam paliwo i przebieg
setElementData(veh, "pojazd_paliwo", v["paliwo"] or 100)--Ile ma by? paliwa
setElementData(veh, "pojazd_przebieg", v["przebieg"] or 0)--Tu ustawiasz przeb jaki ma by?
dodaj to i bedzie
A tu na Tune
function zapiszPojazdy()
for i,v in pairs(getElementsByType("vehicle")) do
local id = getElementData(v,"opis_aut")
if id then
local owner = getElementData(v, "car_owner")
local x, y, z = getElementPosition(v)
local _, _, rot = getElementRotation(v)
local color1, color2, color3, color4 = getVehicleColor(v, true)
local paliwo = getElementData(v, "pojazd_paliwo")
local przebieg = getElementData(v, "pojazd_przebieg")
dbExec(handler, "UPDATE pojazdy SET x='"..x.."', y='"..y.."', z='"..z.."', rot='"..rot.."', ca='"..color1.."', cb='"..color2.."', cc='"..color3.."', przebieg='"..przebieg.."', paliwo='"..paliwo.."' WHERE id='"..id.."'")
local paintjob = getVehiclePaintjob(v)
local r, g, b = getVehicleHeadLightColor(v)
sav = {}
for i=0, 16 do
local upgrade = getVehicleUpgradeOnSlot(v, i)
sav[i] = upgrade or 0
end
dbExec(handler, "UPDATE tuning SET t0='"..sav[0].."', t1='"..sav[1].."', t2='"..sav[2].."', t3='"..sav[3].."', t4='"..sav[4].."', t5='"..sav[5].."', t6='"..sav[6].."', t7='"..sav[7].."', t8='"..sav[8].."', t9='"..sav[9].."', t10='"..sav[10].."', t11='"..sav[11].."', t12='"..sav[12].."', t13='"..sav[13].."', t14='"..sav[14].."', t15='"..sav[15].."', t16='"..sav[16].."', paintjob='"..paintjob.."', hr='"..r.."', hg='"..g.."', hb='"..b.."' WHERE id="..id.."")
sav = nil
end
end
end